За мен

психолог София

Казвам се Михаил Дянков. Роден съм през 1979 г. в Стара Загора, където съм завършил и средното си образование. Висшите завърших през 2002 г. и 2007 г. във Велико Търново. От 2002 г. живея и работя в София.

Имам немалко дипломи и сертификати (в т.ч. “Психология и социология”, „Ериксонова хипнотерапия“, “Контекстуална хипнотерапия”, “Самохипноза и медитация” и др.), но не смятам, че илюстрират професионалните ми умения. Приел съм светското образование единствено като основа, върху която непрекъснато доизграждам необходимото за ефективната работа с човешката психика.

Успоредно с “официалната” наука, от много години се занимавам с езотеричната. Комбинацията между двете позволява да бъдат изработени универсални алгоритми, които да бъдат прилагани буквално при всеки тематичен казус. Защото, изясняването на абстракцията на психичното, както и нейното подходящо третиране, може да бъде постигнато единствено чрез събирането на познание, разпръснато в полето на дисциплини далеч извън предмета на психологията.

Позволявам си да имам собствен прочит на естеството на “психотерапията”, който включва разглеждането й главно като информиране, консултиране и обучение. Нямам навика да припознавам буквално наложени концепции, психологични направления или школи, но ги разглеждам критично и ги използвам в адаптиран вид.

Основната цел на практиката ми е да Ви съдействам за постигането на яснота относно причините, довели до състояние, което желаете да промените. Останалото е възможно следствие – Вашият избор остава с приоритет и предопределя развитието на обстоятелствата за Вас – промяна или запазване на статуквото.

В началото перифразирах Буда, а сега ще го цитирам дословно:

“Десетки свещи могат да се запалят от една. Щастието не намалява ако се споделя!”.

Пожелавам на всички вас да откриете и споделяте своето щастие! :)