Водена медитация

Видовете водена медитация (guided meditation), които провеждам, обикновено са тематични и най-често – за отпускане, задържане на състоянието и “енергийно зареждане”.

Медитацията е нещо различно от широката представа за нея. Тя има много форми – пасивни (за релаксация) и активни (за постигане на желани състояния), както и много начини за практикуване. Преди всичко тя е индивидуално усещане, което се достига по субективен път. Всъщност, да медитираш не е нищо по-различно от това да се самонаблюдаваш и да се самоанализираш. А, в случай че го правиш в подходящото психо-физическо състояние, положителният ефект единствено се засилва. Всяка форма на уединение и оставане насаме със себе си е полезна, защото винаги, когато насочим достатъчен ресурс внимание в определена посока, впоследствие усещаме определен вид облекчение (помислете какво се случва например, когато човек  отправя религиозни молитви). Затова абсолютно всеки човек може да медитира, но понякога е хубаво да му бъде показано как да го прави по-ефективно.

Всички имаме тяло и съзнание и е хубаво да се грижим за тях. А водената медитация е доста достъпен метод, защото има ниски изисквания: малко желание, внимание, концентрация и леко раздвижване за тялото.

Водени от мен медитации може да чуете ТУК и ТУК!