Водена медитация

Видовете водена медитация (guided meditation), които провеждам са насочени главно към елиминирането на стреса (основната причина за психо-физическите ни неразположения). Затова може да включват и физически упражнения, които съм подбрал от йога, чи-гун, лечебната физкултура и самомасажната гимнастика, така че да бъдат достъпни за всички. Понякога организирам и групови занимания, информация за които публикувам на страницата на Regresia.bg във FACEBOOK.

Медитацията е нещо различно от широката представа за нея. Тя има много форми – пасивни (за релаксация) и активни (за постигане на желани състояния), както и много начини за практикуване. Преди всичко тя е индивидуално усещане, което се достига по субективен път. Всъщност, да медитираш не е нищо по-различно от това да се самонаблюдаваш и да се самоанализираш. А, в случай че го правиш в подходящото психо-физическо състояние, положителният ефект единствено се засилва. Всяка форма на уединение и оставане насаме със себе си е полезна, защото винаги, когато насочим достатъчен ресурс внимание в определена посока, впоследствие усещаме определен вид облегчение (помислете какво се случва например, когато човек  отправя религиозни молитви). Затова абсолютно всеки човек може да медитира, но понякога е хубаво да му бъде показано как да го прави по-ефективно.

Всички имаме тяло и съзнание и е добре да се грижат за тях, защото са свързани. Ние се чувстваме толкова добре физически, колкото и психически като обратното също е вярно! Също така сме способни на много повече отколкото си мислим, и ако решим да се запознаем с медитацията може да осъзнаем интересни неща. А водената медитация е най-лесната форма, която бихме могли да изберем, защото единственото, която тя изисква от нас е да гледаме, да слушаме, да чувстваме и да усещаме. Всички искат да се чувстват добре! И всички могат да го постигнат, вие също – просто открийте своя начин! И никога не е късно да започнете, и моментът винаги е подходящ! А ако мислите, че имате нужда от съдействие – наоколо има достатъчно варианти!

Водени от мен медитации може да чуете ТУК и ТУК!